LVIturva tarjosi näytön paikan – nyt Anton luotsaa Turun alueen myyntitiimiä

22-vuotias Anton Koski aloitti LVIturvassa kesällä 2016 kotiuduttuaan armeijasta. Puoli vuotta myöhemmin hänet nimettiin Varsinais-Suomen myyntipäälliköksi. Ihmisläheinen työnantaja on onnistunut luomaan ilmapiirin, jossa jokaisella on mahdollisuus ylittää itsensä.

Kuvassa Anton Koski, Anton Taipale ja Linda Syri vaihtavat kuulumisia Laturi-huoneessa.

Maanantaiaamu putkisaneerauksiin erikoistuneessa LVIturvassa alkaa työnantajan tarjoamalla aamupalalla. Aamupalan yhteydessä Anton Koski, 22, käy myyntitiiminsä kanssa läpi viikon tavoitteet.

Tavoitteet muodostavat rungon viikon ohjelmalle. Ei ole kummallista, että tiimin jäsenet ovat paikallistasolla menestyneitä urheilijoita. Terve kilpailuhenkisyys auttaa hyviin tuloksiin myös myyjän työssä.

Kuten urheilussa, tärkeintä on joukkuehenki.

– Täällä olen oppinut, kuinka suuri vaikutus työporukalla ja ilmapiirillä on työntekoon. Meidän tiimissä työntekijöitä yhdistää urheilutausta joukkuelajeissa kuten pesäpallossa ja jalkapallossa, kertoo Turun myyntipäällikkö Anton.

Vauhdikkaiden joukkuelajien ja kiireisen työn ohessa Anton viihtyy golfkentillä.

– Golf on loistavaa vastapainoa puhelimen pirinälle. Hyvät ystävät ja luonto tasapainottavat hektistä arkea.

Urheilua harrastetaan myös työporukalla. Viikoittainen sählyvuoro tai muu joukkuepeli pitää tiimihenkeä yllä ja pelisilmän vireessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Asiakashankkija Johannes Pättiniemi ja myyntipäällikkö Anton Koski

Työt starttasivat vauhdikkaalla myyntikoulutuksella

Anton aloitti LVIturvassa viime kesänä varusmiespalveluksensa jälkeen. Henkilöstöpäällikkö vakuuttui Antonin taidoista ja asenteesta käytyään tämän kanssa lounaalla.

Aiempi kokemus myyntitehtävissä niin rakennusalalla kuin elektroniikkaliikkeessä oli opettanut taidon kohdata asiakkaita ja tunnistaa heidän yksilölliset tarpeensa.

Ensimmäiset kaksi viikkoa LVIturvassa muistutti armeijan alokaskautta. Uusia työntekijöitä aloitti kerralla iso joukko, ohjelmaa oli paljon ja ihmiset tutustuivat toisiinsa nopeasti.

Tosin armeijasta tuttu hierarkkinen johtamistapa loisti poissaolollaan. Perinteistä vastakkainasettelua johtajien ja työntekijöiden välillä ei näkynyt.

– Tunsi itsensä tervetulleeksi, kun kaikki oli valmiiksi katettu käyntikortteja myöten. Työnantaja oli järjestänyt majoituksen hotelliin ja meillä oli mukavasti vapaa-aikaa iltaisin. Parasta oli, kun sai aloittaa samalta viivalta muiden kanssa, Anton muistelee vauhdikasta alkua.

Kahden viikon aikana myyntialokkaat tutustuivat nuorekkaan yrityksen arvoihin ja toimintatapoihin. He pääsivät tutustumaan työntekoon remonttikohteissa ja oppivat myynnin saloja kokeneemmilta tekijöiltä.

Tiivis yhteiselo saman porukan kanssa loi hyviä tuttavuuksia ja tarjosi vertaistukea kiperiin tilanteisiin.

LVIturvassa aloittaa uusi joukko työntekijöitä lähes kuukausittain. Uutta porukkaa kutsutaan leikkisästi saapumiseräksi.

Työyhteisössä armeijan opit jalostuivat

Kesän lähestyessä loppuaan koitti Antonin näytön paikka. Aiempi myyntikokemus, merisotakoulu ja kaksi viikkoa uuden työnantajan perehdytyksessä muodostivat vahvan pohjan tiiminvetäjän tehtävään.

Armeija oli opettanut vastuunkantoa ja johtamista. Tietyt periaatteet saisivat kuitenkin jäädä kasarmin porttien sisäpuolelle.

Uudessa työpaikassa ketään ei käsketä, vaan työkavereita motivoidaan. Silloin työntekijät ovat valmiita ylittämään itsensä.

LVIturvan aito ihmisläheisyys oli tehnyt Antoniin vaikutuksen ensimmäisestä päivästä lähtien. Nuoresta iästään huolimatta hän tuntee oppineensa johtamisesta paljon.

– Esimerkin voima on käskyä vahvempi. Kun vaistoaa, että työntekijä janoaa lisää vastuuta, vastuuta kannattaa antaa. Se motivoi kenet tahansa antamaan parhaansa.

Anton on kiitollinen työyhteisölleen, jossa avoin kulttuuri läpäisee kaiken tekemisen ja luo hedelmällisen maaperän kehittyä sekä yksilönä että tiiminä.

– Meillä ei tarvitse muistuttaa työntekijöitä antamaan palautetta toisilleen. Avoimuus on osa työpaikkamme luonnetta.

Päikkärit keskellä päivää

Terveessä yrityksessä työntekijän hyvinvointi menee tulostaulukoiden ja viikkotavoitteiden edelle.

Myyjän työ on vuorovaikutusta ihmisten kanssa ja vaatii läsnäoloa. Mieliala vaikuttaa kaupantekoon.

– Pienet huolet työn ulkopuolella unohtuvat tekemisen tuoksinassa, mutta isompia murheita voi olla vaikea peittää. Yrityksemme henkisen valmentajan kanssa olemme ideoineet Laturiksi nimetyn huoneen, jossa työntekijät voivat käydä lataamassa akkujaan, jos puhti meinaa loppua, Anton kertoo.

Huoneen sisustus on lämmin. Iloisen väriset huonekalut ja pehmeät muodot luovat miellyttävän ympäristön yksityiselämän koukeroista tai kaupan perumisesta johtuvan mielipahan purkamiseen.

Se on on tarkoitettu sekä hyvien että huonojen päivien varalle. Säännöt ovat yksinkertaiset. Kun ovi on kiinni, joku lataa akkujaan eikä häntä saa häiritä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LVIturva sijoittui sijalle kuusi vuoden 2017 Great Place to Work (Suomen parhaimmat työpaikat) -tutkimuksessa.

Saavutuksista iloitaan yhdessä

Kun LVIturva valittiin alkuvuonna toistamiseen yhdeksi Suomen parhaimmista työpaikoista, palkintoa ei käynyt kuittaamassa ainoastaan yrityksen ylin porras vaan gaalassa edusti lähes 30 työntekijän joukko kaikilta osastoilta.

Ja kun tulosta syntyy, työntekijöitä palkitaan. Myyntikilpailut ovat osa työntekijöiden motivointia. Viikoittaisten paikkakuntakohtaisten kilpailujen lisäksi järjestetään isompia kilpailuja, joihin osallistuvat kaikki työntekijät eri puolilta Suomea.

– En ole edes kaverin kavereilta kuullut näin reilusta työnantajasta, joka välittää työntekijöistään ja panostaa palkintoihin tällä mitalla. Huomenna lähdemme työporukan kanssa Dubain auringon alle.

Lomamatka on työnantajan tarjoama palkinto hyvin käyntiin lähteneestä vuodesta.

 

Kiinnostaako myyntipäällikön tehtävät? Toimintamme laajentuessa etsimme jatkuvasti uusia tiiminvetäjiä. Lue lisää täältä ja jätä hakemus.